Sunday, November 23, 2014

Blog Walking bersama RedBellas : Dream Escape

Hey gais.. Malam ni terasa macam best pula ye. Sejuk2 sebab baru lepas hujan dan yang paling penting tiada kelkatu. Alangkah indahnya sekiranya di sebelah kanan ada milkshake dan disebelah kiri ada pizza..Waa.. Dah lama tekak tak merasa pizza..
..............................................................................
Blogwalking bersama RedBellas: Dream Escape
 
Bestnya!! Kita memang nak share pasal kita punye dream escape. Tapi tak dak sapa nak dengar sebab semua orang nak baca .. keh keh keh..Let's go.

Eh eh, kat mana tu? Wonderland ka?? Hahah. Mana ada. Wonderland lagi best. Tak boleh ditandingi. Nama pun wonder khen... Ok. Dalam gambar tu ialah Taman Bunga Ashikaga.. Sebut nama pun dah tau kat mana ken.. Hish kat mana? Kasi tau lah. Kat Jepun ka? Hish tak lah . Ko tak nampak ke kat bulan ni...
Di Jepun banyak sangat tempat terlebih menariknya.. Tak kan nak cerita semua kut. Taman Bunga Ashikaga mungkin antara yang paling menarik untuk dikongsi cerita bersama-sama. Ashikaga ni tak jauh dari Tokyo. Dalam dua jam je kut. Tak tau lah kalau merangkak. Kat sini sejuk.. nyaman.. Ha.. gambar kat atas tu macam tak best je kan. Tengok gambar bawah ni...

Waa.. Bestnya.. 

Haaa.. itu bukan bunga sakura ye you olls.. Ini ialah pokok bunga wisteria. Antara pokok tertua di Jepun..Menurut info, pokok ni tumbuh sejak tahun 1870.Ohmenjee!! Marvellous. Umpama payung yang besar gedabak bak bak dan menjadi teduhan kasih untuk diriku.Waaa.. sweetnya awak wahai pokok...


pada waktu pagi..

 Wisteria Tunnel

Bukan setakat tu je, Ada juga pokok bunga sakura, orkid, mawar, lavender dan tulip jugak. Lagi satu, Wisteria tunnel memang wajib pergi. Hm. Kat situ ada juga jual ais krim berperisa bunga Wisteria tau. Agaknya apa rasenye ye... Dan yang paling penting, kita tak boleh lah suka2 je pergi sana tau. Sebab bunga ni cuma mekar pada April hingga Mei je.. Kena bagi tau awal2. Kang tak pasal2 meroyan balik Malaysia sebab pergi masa cuti sekolah ni..Tapi waktu bunga Wisteria mekar tu  mesti sesak kan.. Dah lah sekejap je...  Kesimpulannya, Taman Bunga Ashikaga ni memang best dan sesuai lah untuk yang nak pergi berbulan madu.. Nak tengok gambar banyak-banyak? Incik Google kan ado..

Oh Wisteria Tunnel.. Mu tunggu aku datang!!

I've done my part. Guys let's join this segmen. It is so much fun. Best kalau dapat baca pasal tempat macam ni lagi2 yang kuat jalan macam kita ni ken..

Segment end on 30 November

I tag this two sweet girl :
Bacin
Busuk

~The End~

10 comments :

  1. terima kasih join.. sy dah update senarai peserta terbaru.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Segmen menarik macam ni tak sah kalau tak join kan..

      Delete
  2. mmg best..InshaaAllah nak jugak ke sana suatu hari nanti.. Datang dari segmen yg sama... :D

    follow sini..
    http://duniakita94.blogspot.com/2014/11/blog-walking-bersama-redbellas-dream.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah ada rezeki bolehlah pergi. Amin..

      Delete
  3. wah..cantiknye! btw, slmat bersegmen :)

    ReplyDelete

Pink Transparent Star